Categories
Nyheder

Sæt en levende hæk omkring din have

Det er et stort privilegium at have sin egen have. Det er dit eget lille paradis, som du regerer i. En have kan bruges rent rekreativt og til afslapning, og den kan bruges aktivt til havearbejde og anden aktivitet. I det hele taget giver din have dig gode muligheder for udendørs oplevelser.

Har du mest lyst til, at din have er så privat, at der ikke kan blive kigget ind til dig, så kunne du skærme af for dit privatliv ved at sætte en afskærmning op omkring din have. Sådan en afskærmning kan laves på forskellige måder. En af de kønneste måder at gøre det på er ved at sætte en levende hæk op.

Fordelene ved at vælge en levende hæk

Hvis du vælger at sætte en levende hæk op som afskærmning af din have, så får du et flot og omskifteligt hegn, der ændrer udseende i takt med, at årstiderne skifter. Det vil samtidig give dine bed og resten af haven en smuk baggrund.

Du kan forme din hæk, som du vil, hvis du klipper den. Hvis du foretrækker et mere vildt og naturligt look på din hæk, så kan du bare lade den gro, som den vil. Hvis ellers din nabo er med på den.

Der vil også ofte være liv i hækken, fordi småfugle holder meget af fat bygge rede i en hæk.

Hvilken hæk skal du vælge?

Der er mange buske og træer, der egner sig til at bruge som hæk. Du kan vælge en sort, som du synes er flot, men vælger du for eksempel en bøgehæk, så er du nødt til klippe den, for ellers bliver træerne alt for høje.

Du skal også tænke på, om det skal være en løvfældende eller en stedsegrøn plante. Hvis den taber bladene hen over vinteren, så vil den være mindre tæt i den periode. Der er også nogle planter, der har torne, og vil du gerne undgå det, så kan du vælge en anden sort.

Desuden kan du vælge imellem en plante der har blomster og dermed en duft, eller en der er mere neutral. En blomstrende hæk kan for eksempel være en smuk spirea, som både dufter og pynter i haven.

Vælg en færdighæk

Der er mange fordele ved at vælge en hæk, som allerede har vokset sig stor og stærk. Dels får du privatlivet i haven med det samme, og dels kan du være sikker på, at hækken er tæt og stærk fra starten af. Desuden kan du med det samme se, hvor flot din have bliver med den pågældende hæk omkring.

Læs mere om fordelene ved en færdighæk på infotidende.dk. Du kan for eksempel vælge en smuk og tæt færdig bøgehæk, som tydeligt viser dig de forskellige årstider, da bøgen er løvfældende. Du kan også vælge en stedsegrøn færdighæk, som kan give din have et helt andet look.

I det hele taget betyder det noget for din haves stil, hvilken type hæk du vælger. En hæk, der står hele vejen rundt om din have, er en ret dominerende plante. Det aspekt kan du også have med i dine overvejelser i forhold til, om det skal være den ene eller den anden hæk, du vælger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *